Cum sa alegi cele mai bune sisteme de inchidere pentru mobilier

Sertarele sau dulapurile trantite cu siguranta nu sunt pe placul nimanui. Dar ce este de facut atunci cand mobilierul pe care il ai nu coopereaza si iti strica linistea si pacea din locuinta? Simplu, optezi pentru ceva cat mai eficient, bine gandit si creat pentru sporirea confortului tau si al familiei tale. Astazi vom vorbi despre cum sa alegi cele mai bune sisteme de inchidere pentru mobilier.

Sa presupunem ca vrei sa incepi o sesiune de renovare prin locuinta si ai nevoie de mobilier nou. Sau poate ca tocmai te-ai mutat intr-o locuinta noua care trebuie sa fie mobilata. Cum stii ce sa alegi pentru a te bucura de cel mai bun tip de mobilier dintre cate exista? In primul rand trebuie sa faci cea mai confortabila alegere. Uita de sertarele care se deschid greu sau care necesita forta pentru a fi inchise. Iata, mai departe, cateva informatii despre cele mai eficiente sisteme de inchidere pentru mobilierul din casa.

Cum functioneaza sistemele de inchidere amortizata sau inchidere prin push

Sistemele de inchidere prin amortizare sau prin push se bazeaza pe sine si pe un dispozitiv care se aseamana cu un piston. Acestea impiedica trantirea sau lovirea sertarelor sau a dulapurilor, la inchidere, fara zgomot si fara riscul de a-ti prinde degetele.

Aceste sine sunt asamblate sub sertare sau pe lateralele acestora, reducandu-se astfel frecarea care se cauzeaza in timpul inchiderii sau tragerii acestora.

Pentru dulapurile din baie si bucatarie sau pentru usi putem vorbi despre sisteme de balamale, aceste articulatii mobile care ne creeaza de multe ori probleme prin scartaitul usor de recunoscut. In prezent exista balamale cu sistem de tip soft close, care, la fel ca in cazul sertarelor, ofera o inchidere lenta, usoara si lipsita de zgomot.

Cu siguranta ai experimentat deja pana acum inchiderea unui sertar cu sistem soft close. Acesta incetineste de fapt viteza cu care sertarul se misca aproape de inchidere. Acest sistem nu doar ca nu produce niciun fel de zgomot, dar este si bland cu mobilierul, evitand astfel zgarieturile sau degradarea suprafetelor.

De ce sa optezi pentru sistemele soft close?

Protejezi mobilierul – dupa cum am mentionat si mai sus, sistemele soft close sunt gandite pentru a proteja mobilierul si a-i prelungi durata de viata. Astfel, te bucuri de corpurile de mobilier mai mult timp.

Eviti zgomotul inutil – in special daca ai un auz sensibil sau daca ai un copil mic in casa, linistea este extrem de importanta. Sistemele de inchidere soft close sau de inchidere amortizata vor deveni aliatul tau de nadejde in acest sens, pastrand linistea si armonia in locuinta.

Sunt foarte sigure – revenim, din nou, la variabila copii. Acestia se pot accidenta extrem de usor, prinzandu-si degetele in sertare sau in usi. Daca optezi pentru sistemele de inchidere soft close sau push, eviti aceste riscuri si protejezi bunastarea celor mici.

Ce zici, te-am convins sa optezi pentru corpuri de mobilier cu inchidere amortizata? Intra pe site si alege-ti produsele preferate!