Tipuri de rafturi și când e recomandat să le folosești

Atunci cand vine vorba de organizarea spatiului de depozitare in casa sau in birou, rafturile sunt o alegere populara si practica. In functie de dimensiunea, formele si materialele lor, rafturile pot fi utilizate in diferite moduri pentru a optimiza spatiul si pentru a adauga o nota de stil si eleganta in camera. 

In acest articol, vom explora diferitele tipuri de rafturi disponibile si vom oferi sfaturi despre locurile in care sunt cel mai util de amplasat. De la rafturi din lemn si metal pana la modele cu design inovator si versatil, veti afla cum sa utilizati fiecare tip de raft pentru a maximiza spatiul si pentru a va pastra lucrurile organizate si la indemana. Indiferent daca sunteti in cautarea de idei pentru organizarea cartilor, hainelor, uneltelor sau a altor obiecte, acest articol va fi o sursa valoroasa de inspiratie si de informatii practice.

Rafturi cu suport fix:

Suporturile individuale care alcatuiesc rafturile cu suporturi fixe pot fi utilizate ca rafturi independente sau impreuna cu alte suporturi pentru a crea sisteme cu mai multe unitati.

Consolele fixe pot fi gasite in metal si lemn si pot fi articulate sau fixate direct pe o vitrina, pe perete sau pe ambele. Ele sunt sustinute de o varietate de cuie de raft din metal sau din plastic de diferite dimensiuni si ingrosate.

Consolele din lemn sunt utilizate pe scara larga in interioarele caselor si sunt disponibile intr-o varietate de forme decorative. Un alt nume pentru acest dispozitiv este rafturi suspendate.

Daca este necesar, un raft si suporturile sale sunt simplu de indepartat. De asemenea, acestea sunt usor accesibile pe piata.

Rafturi incorporate:

Dintre toate sistemele de stocare, acesta este probabil una dintre cele mai practice solutii. Rafturile incorporabile pot fi amplasate aproape oriunde exista un colt, o nisa sau orice spatiu, ceea ce le face ideale pentru casele cu spatiu limitat!

O singura bucata de lemn fixata orizontal peste o deschizatura de perete este cel mai elementar design de rafturi incorporabile. Oriunde intr-o casa pot fi puse rafturi incastrate!

Acestea pot fi construite in afara santierului, de obicei intr-o fabrica, si apoi instalate dupa finalizare, sau pot fi asamblate si montate la fata locului. Aceste metode sunt o modalitate practica si adaptabila de a profita la maximum de spatiile goale.

Rafturi plutitoare:

Nu numai ca aceste rafturi sunt incredibile din punct de vedere al functionalitatii, dar au si un aspect uimitor! Ele par sa pluteasca pe pereti aparent fara suruburi si cu balamale, spre deosebire de unitatile cu suporturi fixe, care sunt conectate prin cuie si ace vizibile.

Ele reprezinta o metoda sic de a expune achizitii nepretuite si opere de arta. Sunt construite din lemn prelucrat cu suport interior de console, formand o cutie inchisa de mica adancime si furnizand rezistenta portanta. Sunt cunoscute si sub denumirea de rafturi cu cutie de torsiune.

Sunt accesorii de decorare interioara minunate si sunt disponibile intr-o varietate de culori, dimensiuni, modele si forme.

Rafturi de colt:

In ciuda faptului ca se numesc rafturi de colt, acestea nu sunt de fapt doar pentru colturi. In schimb, acestea sunt personalizate pentru a se potrivi cu spatii si locatii mai mici si sunt disponibile in unitati deschise sau inchise. De asemenea, acestea pot fi montate pe podea sau pe un perete.

Acestea reprezinta o modalitate ingenioasa de a optimiza depozitarea fara a consuma mult spatiu. Acestea folosesc colturi incomode si greu accesibile intr-o varietate de moduri fanteziste. Aceste sisteme de rafturi pot fi realizate pentru a se potrivi oricarui spatiu si sunt disponibile in lemn masiv, plastic si lemn prelucrat/laminat.

Rafturi suspendate:

Cartile, revistele, pixurile si alte obiecte sunt depozitate si expuse in aceste spatii in salile de clasa si in zonele de depozitare. Acestea includ sectiuni metalice montate pe perete, de care pot fi suspendate rafturi si alte extensii pentru spatiu suplimentar.

Sistemele pentru dulapuri de depozitare suspendate in partea superioara nu sunt recomandate pentru peretii subtiri.

Rafturile independente:

Acestea sunt perfecte atat pentru a expune lucruri, cat si pentru a le depozita. Ofera suficient spatiu si sunt transportabile, ceea ce face simpla mutarea lor in orice locatie. Sistemele pentru rafturi de sine statatoare sunt disponibile intr-o varietate de latimi, componente, nuante si stiluri.

Speram ca acest articol v-a oferit inspiratie si cunostinte utile pentru a va organiza spatiul de depozitare intr-un mod practic si elegant. La Accemob avem o gama variata de accesorii pentru toate tipurile de rafturi si un sistem modular complet personalizabil, astfel incat sa va puteti construi rafturile dorite in functie de nevoile si preferintele dvs. De la suporturi pentru pantofi, la cosuri pentru depozitare, gama noastra de produse va poate ajuta sa adaugati functionalitate si stil spatiului dvs. Va invitam sa vizitati site-ul nostru pentru a descoperi toate modelele noastre si sa incepeti sa va transformati casa intr-un spatiu functional si personalizat!