Tendintele de interior ale anului 2023

In fiecare an, tendintele setate de specialistii care analizeaza piata ne determina sa sa privim in interiorul casei noastre, cat si in interiorul nostru. Ne fac sa ne intrebam daca locul sacru pe care il numim „acasa” ne mai reprezinta, ne face sa ne simtim cu adevarat confortabil, poate sa ne confruntam cu alegeri regretabile facute in gospodarie sau sa reevaluam liniile uneori neclare care separa casa si locul de munca. Tendintele in materie de design pentru casa din anul acesta abordeaza noi probleme sociale si personale care au aparut de cand ne-am rezolvat faradelegile din trecut(pandemia si schimbarile aduse de aceasta) si ne-am intors la scaunele noastre ergonomice de birou (oriunde s-ar afla).

Nuantele neutre din anii `90 se intorc

Reintroduceti albul, bejul si maroul. Tonurile neutre reci vor fi inlocuite cu nuante care, am spune noi, au un aer din anii 1990. Potrivit specialistilor, “exista o schimbare de la tonurile de gri mai dure, care au fost atat de populare in ultimul deceniu, la cele care se simt mai blande si mai calde”. Designerii sunt de acord. Pentru cel de-al saselea sondaj anual privind tendintele, 1stDibs a intrebat 880 de designeri de interior care sunt culorile pe care le considera cele mai la moda. Griul deschis a primit cele mai putine raspunsuri, cu doar 5% din voturi.

Materiale prime, naturale

Potrivit designerilor de interior, acest lucru face parte dintr-o tendinta mai larga care pune accentul pe “calitatile naturale ale materialelor, dezbracate de toate materialele sintetice”. Desi formele si materialele organice au fost anterior la moda, acest lucru este mai concentrat. Este un fenomen cunoscut in domeniu sub termenul de “hiper-texturalitate”. Ce inseamna asta de fapt? Piesele cu contrast ridicat si cu model unic castiga popularitate, potrivit expertilor, care observa, de asemenea, ca exista “un accent mai puternic asupra texturilor exagerate din marmura, piatra si lemn”.

Atentia la solutii sustenabile

Care va fi cel mai popular stil in 2023? Potrivit 1stDibs, designerii citeaza ecologia ca fiind motivul. Poate ca acest lucru nu este o surpriza. In acest an, insa, practicile eco-friendly se vor extinde si mai mult, atingand totul, de la obiecte decorative pana la accesorii de mobila de asa natura. In timp ce colabora cu artisti pentru noua sa galerie web, designerul de moda de prima mana Kelly Wearstler a observat o evolutie. Este emotionant, spune ea, sa observe cum sustenabilitatea si lumea naturala continua sa apara in lucrari noi, atat ale unor artisti in devenire, cat si ale unor artisti experimentati. Potrivit raportului de previziuni 2023 al Pinterest, cautarile pentru solutii naturale de gradinarit sustenabil, cum ar fi “colectarea apei de ploaie” si “peisaje rezistente la seceta”, sunt in crestere.

Intoarcerea la negru prin detalii

Suntem indemnati sa ne rasfatam cu designul, pe masura ce spatiile devin mai distincte si mai personalizate. Stilul gotic este o astfel de optiune seducatoare. Fara indoiala, acestea sunt izbitoare. Totusi, sunt intrigante si au multe straturi. In plus, un aspect gotic ofera mai mult decat culori sumbre si intunecate. Draperiile ample, oglinzile arcuite, operele de arta si iluminatul opulent sunt tipice.

Astfel de interioare pot fi memorabile si foarte usor de trait, cu o nota moderna. Puteti contribui cu cat de mult sau cat de putin dramatism doriti, ceea ce este fantastic. In orice caz, acest stil de design interior pentru 2023 va avea efect.

Cu siguranta, trendurile de design interior pot sa ofere o inspiratie valoroasa pentru oricine isi doreste sa-si redecoreze casa in 2023. De la culori vibrante si texturi tactile pana la obiecte de mobilier inovatoare si materiale eco-friendly, exista multe moduri de a aduce un nou suflu de viata in spatiul tau. Daca esti in cautarea accesoriilor perfecte pentru a-ti personaliza casa, noi suntem aici sa te ajutam. Cu o gama larga de produse, de la manere pentru usi si dulapuri pana la mecanisme pentru organizarea bucatariei si accesorii pentru baie, putem sa te ajutam sa creezi un interior personalizat si modern care sa se potriveasca perfect cu stilul tau de viata. Nu ezita sa ne contactezi sau sa vizitezi site-ul nostru pentru a afla mai multe despre cum putem sa te ajutam sa-ti transformi casa in cel mai potrivit loc pentru tine!