Afla tot ceea ce nu stiai despre balamale

Afla tot ceea ce nu stiai despre balamale

Probabil stii ca sunt utile pentru a putea deschide usile incaperilor sau ale dulapurilor, dar mai departe subiectul „balamale” reprezinta un mister pentru tine. Asta pana cand una se defecteaza si apar intrebarile specifice: „Cum se monteaza? De cate tipuri sunt? Care sunt cele mai potrivite pentru locuinta mea si nevoile familiei mele?”. Nicio grija, ai nevoie doar de cateva minute pentru a lectura acest articol si a invata tot ceea ce nu stiai despre balamale, alaturi de Accemob! Balamale mobila de la Accemob.

Ce este o balama?

Prin definitie, o balama reprezinta un dispozitiv creat din doua piese articulate. Dintre acestea, cel putin una este mobila, care permite totodata rotirea unui element atasat de aceasta. Balamalele sunt utilizate pentru a inchide si a deschide usi, capace sau diverse mecanisme articulate. Balamale mobila de la Accemob.

Stiai ca, desi momentul aparitiei balamalelor nu este cunoscut, cea mai veche astfel de creatie, din metal, dateaza din mileniul al treilea, inaintea erei noastre, din Elvetia. Totusi, evidente ale „balamalelor” din piatra sau din lemn dateaza din preajma anului 1600 inaintea erei noastre.

Cate tipuri exista?

Aici povestea este extrem de lunga, deoarece poti gasi pe piata multe modele de balamale. Dintre acestea vrem sa le enumeram pe cele mai cunoscute. Balamale mobila de la Accemob.

Dupa modul de atasare, balamalele pot fi:

Balamale aplicate – atunci cand corpul nu patrunde in suport;

Balamale ingropate – atunci cand ambele parti patrund in suport;

Balamale incorporate – atunci cand balamaua si suportul fac corp comun;

Balamale semiaplicate – una dintre cele doua parti patrunde in suport;

Balamale semiingropate – ambele parti patrund partial in suport;

Dupa modul de prindere, balamalele pot fi:

Balamale incorporate in suport – acestea pot fi intalnite la modelele antice de usi, dar si la obiecte moderne care se pliaza, cum ar fi ochelarii de vedere sau laptopurile;

Balamale care se prind prin strapungerea suportului – balamalele formate din cuie si inel;

Balamale cu prindere prin infiletare in suport;

Balamale cu prindere cu suruburi sau cuie – toate balamalele applicate;

Balamale cu prindere prin sudare;

Balamale cu prindere prin presarea suportului – pentru usile din sticla.

Cum se monteaza balamalele

Majoritatea balamalelor nu necesita vreo diploma de specialitate in domeniu, putand fi montate foarte rapid si usor. In general, partea rotunda a unei balamale este incastrata in usa, iar cealalta va fi fixate cu holzsuruburi, pe interiorul corpului de mobilier. Daca este vorba despre un obiect precum un dulap, balamaua va prezenta si un arc care va mentine usa inchisa fara a fi nevoie de incuietoare. Balamale mobila de la Accemob.

Ce fel de balamale poti gasi la Accemob?

Atat in magazinul nostru fizic, cat si in magazinul nostrum online poti gasi modele diverse de balamale, precum balamale pentru usi grele, balamale mini, pentru usi mici, balamale tip banda, balamale cu reglaj tridimensional, balamel pentru usi dublu batante, balamale pentru usi laminate, balamale cu brat scurt, balamale pentru mese pliante, balamale cu unghi de deschidere de 270 de grade, balamale ingropate, balamale pivotante sau balamale cu dibluri si suruburi.

Ai nevoie de balamale noi pentru usi sau dulapuri? Atunci intra pe site si comanda toate cele necesare!