​​Cum sa montezi usor si rapid o noua chiuveta de bucatarie

Cum sa montezi usor si rapid o noua chiuveta de bucatarie

Extrem de importanta pentru tine si locuinta ta, chiuveta cea veche de la bucatarie a necesitat o schimbare de look si functionalitate, asa ca ai achizitionat una noua, care sa se potriveasca cu aspectul intregii incaperi. Totusi, parca nu ai apela la un specialist care sa se ocupe de montarea ei si ai vrea sa incerci sa o asamblezi de unul singur. Nu stii daca esti in stare? Nicio grija, noi suntem aici sa te convingem ca poti face orice, cu un strop de vointa. Invata, alaturi de mesterii Accemob, cum sa montezi usor si rapid o noua chiuveta de bucatarie.

Cate tipuri de montare a chiuvetei exista?

In cazul chiuvetei de bucatarie, exista patru moduri de a o monta si anume:

·  Montarea deasupra blatului – aceasta este si cea mai des intalnita metoda si usor de realizat;

·  Montarea sub blat – atunci cand chiuveta are marginile acoperite de blat. Gradul de dificultate este ceva mai ridicat.

·  Montarea la nivel cu blatul – montarea chiuvetei se realizeaza tot deasupra blatului, dar in marginile decupajului exista cateva „santuri” pentru o mai buna acomodare;

·  Montarea in blat – in acest caz chiuveta si blatul trebuie sa fie fabricate din acelasi material.

Vrem sa te anuntam ca nu exista o metoda corecta sau gresita de montare a chiuvetei si ca totul depinde mai mult de preferintele tale si modul in care este amenajata bucataria.

Cum se monteaza chiuveta de bucatarie?

Daca bucataria ta este nou si la prima amenajare, trebuie sa iei in considerare daca blatul de bucatarie a fost taiat in prealabil. Daca nu, inseamna ca aceasta sarcina iti revine. Pentru taierea blatului trebuie sa asezi chiuveta cu gura in jos pe suprafata acestuia si sa ii trasezi conturul. Ai grija sa tai cu cativa milimetri mai putin decat conturul, pentru ca gaura creata sa nu fie prea mare pentru dimensiunile chiuvetei. Iti recomandam sa utilizezi un fierastrau pendular pentru taierea blatului. Totodata te poti ajuta de diverse metode, precum banda adeziva, pentru a taia linii drepte.

Cum se fixeaza chiuveta?

In primul rand trebuie sa fixezi bateria in orificiul destinat si sa aplici silicon lichid pentru etansare pe marginile chiuvetei. Ocupa-te apoi de fixare, cu ajutorul clemelor speciale pe care le-ai primit in pachet, in orificiile aflate in sina de pe marginea acesteia. Introdu chiuveta in blat si apoi ai grija sa strangi bine suruburile clemelor.

Cum se face conexiunea la apa?

Partea cea mai grea a trecut, iar acum trebuie sa te ocupi de conectarea chiuvetei la sursa de apa. Pentru aceasta trebuie sa conectezi in mod corect furtunul pentru apa rece si cel pentru apa calda de la baterie, la robinetii montati deja in perete. Nu uita ca la final sa racordezi si sifonul chiuvetei la teava de scurgere.

Ai terminat!

Gata, chiuveta este montata! Mai trebuie doar sa verifici situatia, lasand apa sa curga pentru cateva minute, pentru a fi sigur ca totul este montat in mod corect si nu exista scurgeri.

Ai nevoie de o chiuveta noua sau accesorii pentru cea veche? Accemob te asteapta pe site cu tot ceea ce cauti!