Usi cu balamale sau usi culisante pentru acasa?

Te-ai gandit vreodata la modul de functionare al usilor din locuinta ta? Ce este mai avantajos de ales: usi cu balamale sau usi culisante? In functie de felul in care alegi sa iti mobilezi si decorezi casa, usile pot schimba intreaga estetica a locului. Ne-am gandit sa iti oferim o mana de ajutor, si sa iti prezentam avantajele si dezavantajele usilor cu balamale si usilor culisante.

Usile culisante

Usile culisante, denumite si usi glisante, sunt din ce in ce mai apreciate atunci cand vine vorba de mobilarea interiorului. In special, daca locuinta ta denota un aer modern, te-ai gandit, cel mai probabil, la posibilitatea de a adopta stilul acestor usi.

Avantaje

Optimizarea spatiului este unul dintre avantajele usilor culisante. Daca locuiesti intr-un apartament, unde spatiul nu este tocmai avantajos, poti monta astfel de usi indiferent de incapere: baie, bucatarie, dormitor.

Sunt durabile in timp, extrem de versatile si foarte sigure, mai ales daca in locuinta sunt copii. Spre deosebire de cele cu balamale, care se pot lasa dupa o perioada, usile culisante rezista cu brio factorului timp. Totodata, sunt mult mai usor de manevrat, in special pentru persoanele in varsta, care au probleme de mobilitate.

Usile culisante asigura o buna iluminare a incaperii. Fiind confectionate integral din sticla, au avantajul de a permite trecerea luminii, oferind astfel senzatia de caldura si spatiozitate.

Dezavantaje

Probabil cel mai mare dezavantaj al usilor culisante este pretul, vizibil mai mare decat al usilor obisnuite. Cu cat modelul dorit va fi mai elegant sau modern, si pretul va fi unul pe masura.

Un alt dezavantaj poate fi reprezentat de intretinerea lor. Fiind confectionate cel mai adesea din sticla, pot aparea pete sau amprente inestetice, astfel ca va trebui sa le stergi destul de des.

Usile cu balamale

Un model clasic, usile cu balamale pot fi regasite in aproape toate locuintele din prezent. In niciun caz demodate, usile cu balamale reprezinta o alegere sigura si la indemana, indiferent de modul in care este amenajata casa ta.

Avantaje

Sunt extrem de solide. Usile cu balamale pot fi confectionate din materiale dure, precum lemnul sau metalul, ceea ce le face potrivite pentru intrarea unei locuinte. Asigura protectie in cazul unei potentiale spargeri sau in cazul unor accidente.

Pretul mic reprezinta un mare avantaj. Bineinteles, si usile cu balamale pot ajunge la preturi mari, dar, spre deosebire de suratele culisante, sunt ceva mai avantajoase.

In functie de modelul ales, o usa cu balamale poate fi foarte eleganta, in special daca locuinta ta contine multe elemente din lemn. Poate veni in culori naturale, precum cele ale lemnului sau alba, poate include diverse elemente din sticla, metal sau alte tipuri de lemn.

Dezavantaje

Fiind masive, sunt extrem de grele, iar montarea lor poate fi anevoioasa. De cele mai multe ori, este aleasa montarea usilor de acest tip inainte de montarea parchetului, deoarece pot cauza zgarieturi sau deteriorari.

Greutatea lor mare poate determina ca, in timp, usile sa se lase, aspect care influenteaza necesitatea schimbarii lor dupa un anumit numar de ani. Totodata, balamalele se pot defecta sau pot rugini.

Este foarte important sa iei in calcul atat avantajele, cat si dezavantajele, atunci cand te gandesti la tipul de usi pe care le doresti in locuinta ta. Noroc ca la Accemob gasesti accesoriile necesare potrivite oricarui tip de buget, si tuturor preferintelor. Intra pe site pentru a vizualiza gama noastra de accesorii si pentru mai multe sfaturi gandite special pentru tine.