Sfaturile Accemob: Cum sa montezi mobilierul de bucatarie

Asamblarea mobilierului de bucatarie poate parea intimidanta la prima vedere, dar tehnicile sunt destul de simple in realitate. Gandeste-te ca trebuie să montezi cateva cutii intre ele sau pe un perete. Daca planul de asamblare al mobilierului este corect, job-ul tau principal este acela de a gasi punctul de inceput si a urma pasii cheie. Daca esti la prima incercare de acest tip, noi, cei de la Accemob, iti punem la dispozitie o serie de pasi si sfaturi, care sa te ajute sa obtii, la final, produsul dorit.

1. In primul rand, pregateste terenul. Scapa intai de mobila veche si opreste alimentarile cu gaz, apa si curent, daca nu te folosesti de ele, pentru a evita orice fel de accident.

2. Asigura-te ca ai toate componentele necesare inainte de a incepe montarea propriu zisa. Ai fi surprins, dar uneori se intampla sa lipseasca mici parti extrem de importante, cum ar fi suruburile.

3. Pregateste o serie de unelte, precum surubelnita, creion, ruleta, nivela, bormasina sau autofiletanta. Este posibil sa nu ai nevoie de fiecare, dar este mai bine sa fii pregatit pentru orice situatie.

4. Gandeste-te din timp care anume este locul fiecarui corp de mobilier. Daca iti vine pe ultima suta de metri ideea de a schimba locul dulapurilor, s-ar putea ca fitting-ul sa nu mai fie acelasi.

5. Pentru ca vrei ca treaba sa decurga cat mai usor, poti incepe cu montarea mobilierului suspendat. Porneste cu montarea dulapurilor de colt, si lasa blatul pentru sfarsit.

6. Exista doua moduri de fixare a corpurilor suspendate:

  • Prin sina metalica – se monteaza o sina pe perete, de care se agata mai apoi dulapul. Cu un surub se regleaza distanta fata de perete si cu un altul inaltimea fata de sina.
  • Prin dibluri – diblurile se monteaza in zid si mai apoi se fixeaxa dulapul.

Orice metoda ai alege, este important sa verifici in prealabil rezistenta peretilor, pentru a fi sigur ca pot sustine greutatea dulapurilor.

7. Procesul corect de asamblare consta in prinderea pieselor de baza, doua cate doua, si fixarea in santul dulapului a panoului din spate. Daca folosesti suruburi normale vei avea nevoie de o cheie speciala, iar daca este vorba despre holsuruburi, va trebui sa apelezi la o autofiletanta.

8. La final te poti ocupa de montarea accesoriilor, precum sertarele, manerele, butonii sau glisierele.

9. Daca la sfarsit iti raman piese in plus, inseamna ca ai ratat un pas in construirea mobilierului. Este important sa faci totul conform instructiunilor pentru a nu lua munca de la capat si a evita un potential accident.Nu te teme sa incerci sa asamblezi mobilierul de bucatarie de unul singur, chiar daca este prima data cand incepi o astfel de activitate. Asigura-te ca ai toate elementele necesare inainte sa te apuci de treaba, urmeaza instructiunile si nu te grabi. Dupa cum ar spune si proverbul, „De sapte ori masoara, si o data taie!”. Intra pe site-ul Accemob pentru a-ti comanda toate cele necesare si pentru a ramane la curent cu toate noutatile noastre.