Cum sa iti amenajezi balconul de unul singur

Daca locuiesti la bloc, cu siguranta apartamentul tau dispune de un balcon. De cele mai multe ori acesta este un spatiu neglijat, folosit pentru depozitarea obiectelor folosite rar sau a pieselor de mobilier fara intrebuintare. Cu siguranta ai vazut foarte multe articole si imagini despre cum sa iti amenajezi balconul de unul singur.

Cum ar fi daca acele poze din reviste sau de pe blogurile de specialitate s-ar transforma in realitate chiar in propria locuinta? Accemob iti spune ca acest lucru este perfect posibil, cu un strop de efort, minimum de resurse si multa imaginatie. Sa incepem!

Eliberarea spatiului

Primul pas inspre obtinerea balconului mult visat il reprezinta eliberarea spatiului. Doneaza sau arunca obiectele care nu iti mai sunt de niciun folos. Daca ai piese de mobilier vechi nu le arunca! Le poti restaura, pentru a nu mai fi nevoit sa cumperi unele noi.

Curata bine locul si pregateste-l pentru transformare. Ocupa-te de eventualele reparatii, iar daca dispui de un balcon inchis, poti aplica si o mana de vopsea, pentru a da un aer proaspat si curat locului.

Transformarea spatiului

Daca esti iubitor de plante si ai un balcon spatios, esti norocos, deoarece poti monta ghivece atat pe marginea balconului, in cazul unui balcon deschis. Daca spatiul este redus, ia in calcul posibilitatea de a monta suporturi pe verticala. Cel mai simplu ar fi sa montezi rafturi suspendate, cu ajutorul accesoriilor Accemob pentru suporturi rafturi. Poti obtine astfel o mini gradina care va anima locul, fara sa ocupe din spatiul atat de pretios.

Adauga elemente de mobilier. Nu trebuie sa cheltuiesti o avere pe mobila pentru balcon, ci ai nevoie de putin timp liber si niste imaginatie. Poti construi chiar tu o masa, din cateva scanduri, adeziv pentru lemn si picioare de la Accemob. Scaunele sunt ceva mai greu de construit, deci lasa-ne pe noi sa le aducem.

Balconul nu trebuie sa fie doar un spatiu de relaxare, ci poate fi utilizat si ca spatiu de depozitare. Pentru ca totul sa arate ordonat si sa pastreze estetica generala, opteaza pentru un dulap de tip soldat sau cu sertare, construit pe verticala. Acesta este un mod extrem de ingenios de depozitare, deoarece ocupa putin spatiu, fara a lasa obiectele la vedere. Pentru a oferi o nota eleganta poti adauga cateva manere cu textura si aspect vintage, de la Accemob.

Bucura-te de rezultat

Pentru ca imaginea sa fie una completa poti adauga diverse elemente de decor precum perne si paturi colorate, lumanari parfumate, figurine ornamentale si chiar ghirlande luminoase. La sfarsit te poti bucura in voie de rezultatul obtinut de pe urma muncii depuse. Satisfactia va fi cu atat mai mare, stiind ca ai realizat totul de unul singur. Daca iti surade ideea de renovare a balconului, nu te teme sa incerci sa faci asta de unul singur. Elibereaza spatiul, arunca obiectele inutile si foloseste-te de mobilierul vechi. Personalizeaza spatiul dupa bunul plac si fa-l sa iti apartina. Intra pe site-ul Accemob si arunca o privire la gama noastra de accesorii, utile pentru inceperea unui astfel de proiect