Cum iti mobilezi locuinta de la zero in patru pasi simpli

Nu e usor sa gasesti casa visurilor tale, desi cu totii ne imaginam cum va arata momentul in care o vom face. La fel cum derulam intruna in minte scenarii intregi despre locatie, marime, despre camere si cum le vom decora. Cu toate acestea, in momentul in care suntem pusi fata in fata cu spatiul pe care trebuie sa il umplem cu toate posesiile noastre si lucrurile pe care ni le-am dorit dintotdeauna, nu este la fel de usor pe cat ne imaginam, deoarece realitatea intra in scena si ne da toate planurile peste cap.

Fie ca da navala sub forma unui buget mai mic decat speram sau a unui spatiu mai redus decat ne asteptam, putem face fata cu usurinta provocarilor de utilare si decorare a locuintei urmand cativa pasi simpli. Citeste articolul Accemob de astazi si afla cum iti mobilezi locuinta de la zero in patru pasi simpli!

Alcatuieste o lista cu toate piesele majore de mobilier necesare

Fie ca incepi cu dormitorul sau cu sufrageria, pune la punct o lista mentala pe care sa adaugi canapeaua si doua fotolii sau patul si cele doua noptiere. Vizualizeaza cu atentie unde doresti sa fie pozitionata fiecare piesa de mobilier si fa masuratori exacte pentru a te asigura ca totul se va potrivi, inainte de a investi. Odata ce ai aflat de cate scaune are nevoie locuinta ta si unde va fi amplasat biroul, poti sa te gandesti si la obiectele mai mici de care ai nevoie, pentru a intregi spatiul casei tale, precum: suporturi de vase, chiuvete, suporturi de incaltaminte sau cosuri pentru gunoi.

Pune-ti nevoile inaintea dorintelor

Prioritizarea lucrurilor de care aveti nevoie este necesara atunci cand aveti de a face cu un buget, timp sau spatiu limitat, deoarece lucrurile pe care ni le dorim nu sunt intotdeauna totuna cu lucrurile de care avem nevoie. O modalitate buna de a aborda lista de cumparaturi este sa te concentrezi mai intai pe elementele esentiale. De exemplu, aceasta ar putea include o masa de bucatarie si scaune, astfel incat sa ai amenajat un spatiu propice unde sa poti servi cele trei mese ale zilei, un pat pentru dormit si o canapea sau doar o canapea, care poate fi folosita si pentru dormit. Acestea sunt piesele de ancorare pe care le poti rearanja in casa pe masura ce trece timpul sau dispui de mijloacele financiare pentru a face completari.

Bugetul

Seteaza-ti un buget destinat mobilarii si decorarii casei tale si incearca sa nu il depasesti.

Calitate vs. Cantitate

Ce e ieftin e arareori bun, de aceea ar fi ideal sa investesti in piese de mobilier care sa reziste testul timpului. O casa plina cu lucruri nu echivaleaza un camin, ci un spatiu de depozitare. Cand lucrurile din locuinta ta vor incepe sa se adune, trebuie sa ai certitudinea ca vei avea parte de confortul pe care il visai atunci cand iti imaginai cum va arata cea mai buna versiune a casei tale.

Cu cat procesul este mai putin haotic si mai ordonat, cu atat mai usor iti va fi sa iei deciziile potrivite in ceea ce priveste amenajarea caminului tau. Magazinul online Accemob dispune de o gama larga de accesorii care sa te ajute sa iti mobilezi locuinta exact asa cum iti doresti. Intra, consulta oferta și mobilează locuinta conform celor patru pasi simpli!