Cand trebuie sa schimbi salteaua?

Salteaua este unul din acele obiecte care ne influenteaza viata neasteptat de mult. De la calitatea somnului pana la sanatatea spatelui, aceasta sta la baza unei zile reusite si productive. De aceea, este necesar sa o inlocuim periodic. Totusi, cand trebuie sa schimbam salteaua? Citeste in continuare pentru a afla raspunsul la aceasta intrebare, precum si multe alte informatii utile referitoare la acest produs.

Salteaua – indicii si durata de viata

Daca pana acum ai crezut ca o saltea se achizioneaza doar cand iti schimbi domiciliul sau renovezi, astazi vrem sa iti schimbam aceasta opinie. De ce? Pentru ca in mod normal salteaua trebuie inlocuita o data la 7 ani. Da, ai citit bine. Chiar daca la prima vedere aceasta pare intacta, performantele scad simtitor, chiar daca nu sunt vizibile. In timp, te vei obisnui cu defectele saltelei tale, iar calitatea somnului va scadea simtitor fara sa iti dai seama.

Totusi, exista posibilitatea ca aceasta sa necesite o schimbare mult mai devreme. Doar ca atunci apar o serie de semne si indicii care te atentioneaza sa recurgi la o cautari amanuntite pentru o noua saltea. Acestea sunt:

1.   Somn nelinistit – daca pe parcursul orelor de odihna iti schimbi pozitia de multe ori, iar orele de somn sunt intrerupte constant, sunt sanse ca salteaua sa fie sursa tuturor problemelor. In plus, orele de somn neregulate duc la epuizare, oboseala si irascibiliate.

2.   Ai probleme de sanatate – daca atunci cand te asezi pe pat, corpul tau reactioneaza in mod defensiv prin alergii si probleme de respiratie, salteaua ta poate fi de vina. Cum? Ei bine, particulele nocive si microbii din aer ajung de cele mai multe ori in interiorul acesteia. Este important sa stii ca salteaua ta poate ascunde acarieni, alergeni si particule nesanatoase. Iar singurul mod prin care poti rezolva aceasta problema este inlocuirea produsului cu unul nou.

3.   Nu esti multumit – chiar daca salteaua ta este in perfecta stare, exista situatia in care iti doresti mai mult. De exemplu, poti inlocui o saltea normala cu una ortopedica. Trebuie sa te gandesti ca salteaua perfecta pentru tine exista. Doar ca trebuie sa o cauti si sa o inlocuiesti cat mai curand.

4.   Te-ai schimbat – pe parcursul vietii, corpul nostru se schimba neasteptat de mult. Fie ca ai acumulat o serie de kilograme in plus sau ai o problema de sanatate recent aparuta, sunt sanse ca salteaua sa nu faca fata noilor schimbari. In consecinta, trebuie sa alegi o noua saltea potrivita actualelor nevoi.

5.   Deformarea produsului – daca observi ca salteaua s-a adancit in zona in care obisnuiesti sa dormi, inseamna ca ea nu iti mai ofera suportul adecvat. Desi poate parea comoda din aceasta cauza, este momentul sa renunti la aceasta.

Alegerea potrivita pentru tine

Daca bifezi cel putin doua indicii din lista mentionata anterior, e semn clar ca trebuie sa faci o schimbare in viata ta. De aceea, iti propunem o varianta potrivita pentru tine sau pentru cei dragi. Accemob iti pune la dispozitie o gama variata de saltele si nu numai. In plus, pasii sunt neasteptat de simpli si rapizi, de la cautarea produsului potrivit pana la livrare. Pentru mai multe detalii, intra aici. Descopera viata perfecta alaturi de salteaua potrivita!