Stiluri de design interior pentru anul 2021

Pe langa mare, soare si vacanta, anotimpul cald este despre schimbari in locuinta. Fie ca alegi sa achizitionezi o masa sau sa schimbi in totalitate aspectul unei camere, redecorarea poate reprezenta o activitate recreativa pe care sa o desfasori alaturi de ceilalti membri ai familiei. In cazul in care nu ai inspiratie in ceea ce priveste design-ul interior, permite-ne sa te ajutam. Continua sa parcurgi articolul de astazi de la Accemob si afla cate ceva despre stiluri de design interior pentru anul 2021.

Stilul Industrial

Poti vizualiza aspectul epocii industriale? Vorbim aici despre fier forjat sau otel, elemente nefinisate din lemn si chiar ziduri din caramizi expuse. O varianta transpusa in prezentul zilelor noastre contine si accente de cupru, cu tente rustice dar mature. Acest stil variaza de la rustic modern, pana la linii vintage curate si ornamente elaborate. Daca esti fan al aspectului industrial, poti opta pentru un look vintage, neuniform sau pentru o versiune mai sobra, cu un aer antichizat.

Stilul Scandinav

Iti este familiar termenul „hygge”? Hygge reprezinta un concept care se refera la sentimentele de confort, placere si simplitate, pe care le simti atunci cand te referi la un loc, precum o cafenea, un magazin sau o locuinta. Asadar, stilul scandinav presupune un decor minimalist al arhitecturii de interior, care implica elemente ornamentale precum: contururi subtile, culori armonioase si un balans intre materiale naturale sau proiectate. Mobilierul tip scandinav este simplu, contemporan si functional. Liniile sunt fluide, focusul situandu-se pe proportiile obiectelor, in tonuri de alb sau gri.

Stilul Boem

Un spirit liber va opta cu siguranta pentru stilul boem atunci cand se gandeste sa isi redecoreze interiorul locuintei. Este totul despre modele bogate si culori vibrante, specifice stilului de viata avant-garde. Cheia unui look boem ca la carte este aspectul dezordonat, studiat. Ne referim aici la straturi de materiale, precum cuverturi, perne, tapiterii sau covoare tesute, pentru a crea o ambianta calda. La capitolul mobilier includem piese etnice, cu un vybe nomad, de inspiratie marocana sau tribala. Nu uita: materiale textile, lemn, piei de animal (sintetice sau nu) si accente metalice.

Stilul Urban Modern

Daca tinzi inspre un aspect modern, cosmopolit, stilul urban modern reprezinta o combinatie de trasaturi opuse si complementare. Acest stil te va vraji cu mobilier masiv, precum canapele sau paturi matrimoniale, cu accente decorative care adauga un plus de eleganta geometrica (perne, oglinzi, mese, etc.).

Stilul Shabby Chic

Stilul shabby chic implica un decor compus din elemente vintage, cu scopul recrearii unui look a la piata moderna. Mobilierul este caracterizat de un aspect invechit, insotit de tuse de vopsea in culori deschise, care sa simbolizeze efecte cauzate de trecerea timpului. Accentele decorative ale aspectului shabby chic ar trebui sa fie delicate, dar opulente, pentru a putea surprinde un aer contemporan. Desi culorile definitorii ale acestui stil sunt alb, ocru si nuante pastelate, nu te teme sa adaugi cateva tuse de culori vibrante.

Te-ai hotarat asupra stilului in care vrei sa iti redecorezi locuinta? Daca raspunsul este afirmativ, te asteptam pe site-ul Accemob pentru a te alimenta cu toate accesoriile necesare pentru a-ti putea contura casa mult visata!