Design interior: tendintele anului 2021

Fiecare an aduce noi tendinte pentru toate domeniile, iar designul interior nu face exceptie de la regula. De la tipuri de materiale inedite pana la detalii cromatice, astazi iti vom prezenta noutatile specifice pentru 2021. Daca esti in proces de (re)amenajare sau pur si simplu vrei sa afli tot ce este actual, citeste in continuare!

Materiale sustenabile si naturale

Din fericire, grija fata de mediul inconjurator a devenit o tendinta actuala pentru multi dintre noi. De aceea, in momentul de fata au aparut pe piata diverse produse care au la baza materiale reciclate sau naturale. Astfel, obiectele din sticla, lemn,canepa, iuta, bambus, piatra, ceramica, bumbac si nu numai, au capatat notorietate, in defavoarelor celor sintetice. In plus, aceste alegeri ofera o serie inedita de beneficii: confort, rafinament, durabilitate, grija fata de mediu si unicitate.

Mobilier si decoratiuni in stil vintage

O alta tendinta care a capatat contur in anul 2021 este stilul vintage. Daca iti plac filmele de epoca si obiectele care ascund o poveste, suntem siguri ca vei adora aceasta maniera de decor. Ce presupune acest stil? Ei bine, acesta cuprinde piese in materiale luxuriante precum jacquardul ori catifeaua și printuri florale complexe. Sa nu uitam de mobilierul voluminos din lemn care iese in evidenta prin finisaje impecabile, ornamente deosebite sau chiar elemente sculptate. In final, avem peretii. Acestia pot fi decorati cu tablouri, oglinzi sau tapet.

Culorile anului: albastru, galben si gri

Daca te intrebai care sunt culorile ce ies in evidenta in anul 2021, acestea sunt albastru, galben si gri. Fie ca optezi pentru accente prin accesorii sau vrei o locuinta cu adevarat colorata, opteaza pentru una din tendintele anului in curs. In plus, aceste culori se completeaza perfect daca vei alege albastru si gri sau galben si gri. Nuantele pot fi integrate cu usurinta in designul total al locuintei printr-un perete accent sau a pentru toti peretii incaperii, canapea, obiecte de mobilier sau decoratiuni. Asadar, daca vrei sa (re)amenajezi respectand tendintele, nu uita sa incluzi culorile anului 2021 pe lista ta de cumparaturi!

Stil industrial

Stilul industrial a capatat in timp un renume, iar anul 2021 reprezinta o alta perioada in care acesta este o tendinta. Ce presupune? Ei bine, daca ne gandim la nume, putem deduce cu usurinta principalele caracteristici ale acestui stil. Spatii largi, finisaje „neterminate”, pereti din caramida sau beton, mobila din metal, cupru, fier forjat sau lemn sunt cateva elemente de baza. Paleta cromatica cuprinde nuante neutre, dar putem apela la accente de culaore fara griji. In plus, nu uita sa eviti supraincarcarea cu elemente de mobilier sau accesorii si opteaza pentru un loc aerisit in care predomina utilitatea.

Piese statement

Piesele statement sunt un must-have al anului 2021. O mare parte din obiectele si accesoriile statement sunt inspirate din natura, din mediul înconjurator. Iar aspectul acestora scoate din anonimat orice incapere. Totusi, este necesar ca integrarea acestora sa fie una corecta. De exemplu, pentru un stil minimalist, alege piese statement mari, iar pentru un stil vintage, opteaza pentru obiecte cu dimensiuni reduse. 

Daca tendintele anului 2021 pentru design interior ti-au oferit inspiratia necesara, avem o propunere pentru tine. Accemob este un magazin online care iti pune la dispozitie o multitudine de accesorii pentru obiectele de mobilier si nu numai. Pentru detalii despre produse, intra aici