De ce sa alegi sisteme de inchidere cu amortizor sau push pentru mobilierul tau

Domeniul tehnic de montare a obiectelor de mobilier este un domeniu usor trecut cu vedere in ultima perioada. Traind intr-o periada de inovare constanta a tehnologiei IT, oamenii au pus mai putin accent pe inovarea elementelor de montaj pentru mobilier. Cu toate acestea, s-ar putea sa te surprinda ca si domeniul mechanic poate aduce inovatii. Sunt inventii ce nu ies neaparat in prim plan, ci doar ne ofera servicii in mod natural si discret. 

Daca ai in plan mobilarea unei locuinte sau doar remodelarea bucatariei, poti lua in considerarea si instalarea unor dispositive de inchidere amortizata pentru piesele de mobilier. Principalul motiv pentru preven trantirea brusca rafturilor, deoarece mecanismul lucreaza in asa fel incat compartimentele dulapului se inchid silentios si fara presiune. 

Ce ar trebui sa stii despre sistemele cu inchidere amortizata pentru mobilier

Sistemele de inchidere amortizata sau prin push au la baza un dispozitiv de tip piston sau cu sine, care impiedica trantirea brusca a usii sau a raftului. Inchiderea se va face treptat, lent si fara zgomot. 

Sinele create dupa acest principiu au un design ingenios si sunt montate pe partile laterale sau sub compartimentul sertarului, pentru reducerea frecarii la deschiderea sau inchiderea compartimentelor. 

Balamalele sunt cel mai des sunt utilizate pentru dulapurile si dulapioarele din baie si bucătărie, in asamblarea usilor, sub forma de articulație mobilă ce conectează o ușă sau un panou la o structură fixa si îi permite să se deschidă și să se închidă usor, fara zgomot si fara izbire. 

Sistemul push se activeaza atunci cand comportimentul este aproape de inchiderea completa. Astfel, sertarul incetineste de fapt si se închide cu o usurintă automată delicata. Prin urmare, tocmai acest sistem silentios si bland cu mobila este probabil cea mai apreciata caracteristica a balamalelor sau a sinelor cu inchidere amortizata.  Daca luam in considerare daunele insemnate provocate de trantirea repetata a sertarelor, pe langa faptul ca tulbura linistea si creaza discomfort celor irascibili.  

Care sunt beneficiile in montarea sistemului de inchidere amortizata

Este o investitie mai mult decat rentabila.

Mobilierul pe care il alegi acum este o investitie pe termen lung si probabil ti-ai dori sa reziste macar in urmatorii zece ani. Tocmai din acest motiv, tot mai multe balamale sau alte astfel de accesorii de montaj incep sa fie concepute be baza acestui sistem de inchidere amortizata. Aplicand aceasta principiu mobilierului tau, indifferent ca vorbim de cel din bucatarie, living room sau baie, ii vei extinde durata de viata, deoarece vei reduce presiunea si socul la care ar fi supus zilnic prin trantirea sertarelor si usilor. 

Fara daune colaterale

Atunci cand un sertar este inchis cu forta si trantit in mod repetat, continutul din interiorul dulapului poate fi afectat, mai ales daca vorbim de obiecte fragile si casante precum vesela din portelan sau paharele din sticla fina. In plus orice ordine pe care ai incercat sa o stabilesti intr-un sertar plin cu de toate, va fi transformata intr-o dezordine totala cand il inchizi cu putere.

Siguranta pentru cei din jur

Pe de alta parte, cand vrei sa inchizi silentios un compartiment obisnuit, si-l impingi doar putin, se inchide doar pe jumatate. Dar in sertare se pastreaza si obiecte ascutite sau periculoase. Desi acest aspect pare lipsit de importanta pentru tine, gandeste-te la ce se poate intampla daca in casa exista un copil mic sau un animal de companie si au acces la ele.

O usa inchisa doar pe jumatate te poate accidenta cu usurinta, atunci cand esti neatent si te intorci brusc. Decizia de a instala dispozitivele de inchidere amortizata pentru usi si rafturi iti va garanta ca acestea se inchid complet, chiar si la cea mai usoara presiune.

Liniste si pace in casa

Cu siguranta stii cat de mult te poate incomoda sunetule scoase de sertarele sau usile dulapului care se trantesc zgomotos, desi ai incercat sa fii atent si silentiosa. Atunci cand ai copii care dorm, sau cand vrei sa te furisezi in bucatarie pentru o gustare rapida in mijlocul noptii, ai nevoie de un astfel de sistem pentru a pastra linistea pe care o doresti

O nota subtila de eleganta

Mobilierul asamblat deja cu ajutorul acestor accesorii va fi asociat cu luxul si ar putea aduce cu siguranta o nota suplimentara de eleganta interiorului casei tale. 

Accemob iti pune la dispozitie o gama variata de accesorii modern pentru montarea obiectelor de mobilier, disponibile acum  prin comenzi online si livrari la domiciliu.

Citeste si:

https://accemob.ro/2020/04/16/piese-simple-de-mobilier-pe-care-le-poti-construi-acasa/