Cum sa iti transformi locuinta intr-o biblioteca demna de invidiat

La intrebarea „Care este cea mai importanta camera a locuintei tale?”, raspunsurile vor fi numeroase, variate, si vor depinde atat de arhitectura casei in cauza, cat si de preferintele locatarilor. Gurmanzii se vor repezi intotdeauna in bucatarie, impatimitii rutinelor relaxante, dupa o zi obositoare la locul de munca, isi vor pregati o baie lunga, somnorosii se vor retrage sub patura patului din dormitor, iar cei mai sociabili dintre noi isi vor invita prietenii in living pentru a savura o sticla de vin. Optiunile nu ar trebui sa se opreasca aici, deoarece in propria locuinta poti lua atitudine, avand in vedere faptul ca un procent destul de insemnat al populatiei inca se topeste la gandul unei biblioteci complete si complexe.

Cum lipsa de spatiu reprezinta un impediment, pentru cei mai multi, in vederea amenajarii unui asemenea refugiu, Accemob s-a gandit deja la toate si a intocmit un plan bine pus la punct. Citeste articolul nostru de astazi pentru a afla cum poti integra rafturile mult visate intr-una, sau mai multe, dintre incaperile pe care le ai deja la dispozitie.

Transforma un intreg perete in rafturi pentru volumele tale preferate

Ce ai spune daca o mica pasare ti-ar sopti secretul divin al artei redecorarii si al reciclarii de spatiu? Cu totii dispunem de cel putin un perete intreg de care doar sprijinim anumite piese de mobilier, dar care nu ar avea un scop precis sau care nu are neaparat un rol estetic. De aceea, iti propunem sa ii regandesti potentialul… cu scopul de a-l putea exploata la maxim.

Cum cele mai multe carti nu au mai mult de 15 cm lungime, viitoarele tale rafturi nu vor fura enorm de mult din spatiul total al camerei, insa vor oferi inzecit inapoi. In functie de restul obiectelor din incaperea destinata redecorarii si de preferintele personale, poti opta pentru diverse modele ale rafturilor. Acestea pot incepe din podea si se pot termina acolo unde se intalnesc cu tavanul, sau pot avea usi in spatele carora sa ascunzi spatii de depozitare, la nivelul podelei, sau un simplu suport de lemn care sa se potriveasca cu restul mobilierului tau.

Daca, totusi, accesul catre raftul cu carti nu te ingrijoreaza, poti trata noua biblioteca precum un simplu perete, „tapetat” in mod original, pana in momentul in care vei avea nevoie de acel volum de 500 de pagini ascuns vederii de catre fotoliul tau preferat.

Integreaza rafturi pentru carti in diverse locuri din casa ta care dispun de spatiu liber

In ideea ca fiecare camera dintr-o casa sau un apartament dispune de spatiu neexploatat, Accemob te sfatuieste sa profiti de centimetrii liberi pe care ii ofera peretii tai, in locuri precum deasupra tocurilor usilor, caloriferelor, biroului, canapelei sau saltelei tale, si sa integrezi rafuri sub/in cadrul patului, sub scari sau ferestre. Aspectul final nu va fi unul incarcat daca vei tine cont de regulile simple de baza ale simetriei, ale cromaticii si ale bunului gust, ci va crea o ambianta confortabila si selecta, asemenea coltului tau preferat din biblioteca orasului sau din cafeneaua cu multe carti, pe care le vizitezi adesea.

De asemenea, daca vrei sa obtii puncte in plus pentru creativitate si sa iti surprinzi placut absolut toti musafirii, poti incerca sa transformi una dintre usile din casa ta, intr-un dulap cu rafturi, care este de fapt o „usa secreta”, la fel ca in povestile tale preferate.

Nu ezita sa intri pe site-ul Accemob, apasand click aici, pentru mai multe sfaturi privind amenajarile interioare si pentru a consulta oferta de accesorii de cea mai inalta calitate din Romania!