Cum sa iti amenajezi dormitorul pentru a parea mult mai spatios

Traim vremuri in care spatiul personal a ajuns sa fie extrem de important. Spatiul, in sine, este ravnit de catre cei mai multi dintre noi. O locuinta spatioasa, un pat cat mai mare si mai confortabil, un automobil cat mai incapator si spatii de depozitare suficiente pentru a ne indesa acolo intreaga viata.

Cu toate acestea, nu ne putem permite intotdeauna extravagentele pe care ni le dorim, iar sacrificiile pe care trebuie sa le facem pentru a trai confortabil, incadrandu-ne in buget, de cele mai multe ori constau in a alege apartamentul cu mai putini metri patrati decat am avea nevoie.

Din acest motiv trucurile de design interior sunt atat de importante. Citeste articolul Accemob de astazi si afla cum ai putea spori confortul si suprafata dormitorului tau, fara a fi nevoie sa alterezi catusi de putin planul arhitectural al casei.

Curata, aranjeaza si organizeaza

Fiecare suprafata din dormitor ar trebui sa fie cat mai „aerisita” pentru a crea o ambianta spatioasa. Cu cat ai mai multe obiecte de decor si suveniruri inutile plasate la vedere, pe rafturi, desupra pieselor de mobilier sau agatate pe perete, cu atat mai pregnanta va fi senzatia de sufocare a celui care locuieste intr-un asemenea mediu.

De asemenea, orice piesa de mobilier care nu este necesara si pe care nu o utilizezi, odata disparuta din peisaj va mari spatiul camerei tale.

Opteaza pentru un pat cat mai jos

Cu cat salteaua va fi mai aproape de podea, cu atat dormitorul tau va parea mai spatios. Procedand astfel, ochiul uman va fi pacalit de iluzia pe care o ofera un cadru de pat de doar cativa centimetri sau de o saltea plasata direct pe suprafata parchetului si se va concentra in principal pe restul locului ramas neocupat.

Vopseste peretii si tavanul in alb

Miscarea luminii si a aerului este un alt factor important pentru a face un dormitor mic sa para mai mare. Atunci cand te simti sufocat de cei patru pereti, fa-i sa „dispara” printr-un truc magic, vopsind intreaga camera in aceeasi culoare. Asemanator cu efectul pe care il creeaza exteriorul, in momentul in care orizontul si cerul nu se disting, vopsirea tuturor suprafetelor in alb va crea un efect de spatiu deschis, aerisit si relaxat.

Instaleaza noptiere si rafturi „plutitoare”

Elementele de mobilier suspendate vor reprezenta intotdeauna o sursa de inspiratie pentru amatorii cultului decoratiunilor interioare, si o modalitate excelenta de a crea impresia de spatiu intr-o incapere de dimensiuni reduse.

Creeaza-ti propria camera a oglinzilor

Daca peretii tai nu sunt incarcati cu opere de arta si mobilier, atunci ai mana libera sa pozitionezi cate o oglinda in anumite zone cheie ale dormitorului pentru a perpetua iluzia unei incaperi impunatoare.

Deoarece zona de odihna trebuie sa fie de departe cel mai confortabil colt din locuinta ta, poti instala cu incredere oglinzi cu rama sau simple in urmatoarele puncte:

  • Deasupra masutei de toaleta sau a biroului
  • Pe peretele de deasupra patului
  • Pe tavan
  • Pe peretele opus dulapului cu haine
  • Pe peretele de langa usa
  • Pe usa sifonierului sau a camerei
  • De o parte si de alta a geamurilor
  • De-a lungul unui perete gol.

Adevarul e ca te poti simti ca acasa si intr-un dormitor micut de tot, insa daca ai posibilitatea, trucurile si mijloacele de a maximiza spatiul disponibil de ce sa nu profiti de ele? Pentru mai multe sfaturi despre amenajarile interioare si intretinerea locuintei, intra pe site-ul Accemob apasand click aici.