Cum poti umple spatiul dintre saltea si rama patului

Nimic nu e mai rau intr-o locuinta mobilata modern, din punct de vedere estetic, decat piesele de mobilier care nu se potrivesc intre ele. Fie ca e vorba de dulapuri si sifoniere de culori, marimi sau modele diferite, scaune de diverse dimensiuni sau un pat care nu se imbina perfect cu tablia sa, vom fi vesnic nemultumiti de spatiul nostru daca nu luam atitudine.

Daca te confrunti cu o astfel de situatie, in care spatiul dintre saltea si rama este suficient pentru a-ti depozita acolo toate dezamagirile, relatiile esuate si cadourile nereusite pe care le-ai primit pe tot parcursul vietii, atunci articolul acesta este pentru tine.

Urmeaza instructiunile Accemob si scapa de golul nedorit din viata ta.

Verificati dimensiunile saltelei

De cele mai multe ori, suportul de pat este compatibil doar cu un anumita marime a saltelei si orice fel de necompatibilitate va duce la diferente de potrivire. Pe langa aspectul stramb al patului, o astfel de nepotrivire poate avea drept rezultat accidente. In special atunci cand este vorba de copii.

Daca salteaua ta are dimensiunea unui pat supraetajat, iar rama patului este sub forma de pat extra-lung sau salteaua este de dimensiuni queen-size, insa rama patului este pentru un pat mare, si orice alta nepotrivire in dimensiunile saltelei si ramei rezulta intr-un un decalaj. Saltelele trebuie sa aiba dimensiunea specificata pentru rama patului. Daca dimensiunea ta este gresita cel mai bine ar fi sa te orientezi catre o noua saltea, cadru de pat, pentru a evita eventualele neplaceri.

In cazul in care asta nu este o optiune…

Acopera golul

Atunci cand o saltea noua nu face parte din buget, ia in considerare reducerea decalajului. Pentru cea mai stabila rezolvare, insurubeaza una sau mai multe placi cu grosimea de 5 cm impotriva tabliei la inaltimea saltelei pentru a umple spatiul. Numarul de placi utilizate depinde de cât de mare este decalajul. De asemenea, ai putea impinge salteaua in asa fel incat sa stea lipita de capul patului si sa fixezi placile in cealalta parte a saltelei.

Tapiteaza tablia patului

In functie de cadrul pe care se afla salteaua si tablia patului (in unele cazuri acestea fiind separate, nu construite impreuna), pentru a umple spatiul ramas poti lua in considerare imbracarea ramei cu stofa, panza sau piele, peste materialul de implutura.

Capitonarea tabliei va elimina spatiul nedorit, fara a fi nevoie sa inlocuiesti salteaua.

Scoate tablia din ecuatie

Daca nu putem acoperi golul, putem face golul sa dispara. Indepartreaza tablia patului si prefa-te ca aceasta nu a existat vreodata. Paturile pe cadru arareori necesita o tablie, placa fiind de obicei fixata pe perete. Daca nu doresti sa cheltuiesti bani pe o saltea noua si nu iti av lipsi tablia, arunc-o si uita de probleme.

In cazul in care vei simti ca ceva lipseste, poti lipi patul de perete dupa ce ai adaugat deja o tapiserie sau o pictura murala. Creativitatea e cheia!

In prezent design-ul interior nu mai necesita la fel de multe piese de mobilier, precum in trecut, pentru a avea succes. Odata ce stii ce inseamna confortul, partea vizuala va cadea pe locul doi. Tu ai putea, totusi, sa ai o experienta diferita. Atata timp cat functioneaza pentru tine si te inveseleste gandul de a te intoarce acasa pentru a te relaxa in pat, designul camerei tale e de succes.

Intra pe site-ul Accemob si planuieste-ti urmatoarele proiecte!