Bateria chiuvetei din baia sau bucataria ta reprezinta un element extrem de important pentru locuinta si intreaga familie, deoarece prin intermediul acesteia iti este oferit accesul direct la apa curenta. In prezent, confortul domiciliului a crescut considerabil datorita acestor surse de apa. Stramosii nostri nu erau la fel de norocosi. Robinetul trebuie pastrat, prin urmare, cat mai curat pentru a prezerva calitatea apei. Prezenta atat de convenabila a unei baterii nu inlatura toate problemele de igiena, nici bacteriile care ti-ar putea afecta sanatatea, daca nu este intretinuta.
Pentru a afla care sunt cele mai bune metode de curatare a bateriilor din caminul tau, citeste articolul Accemob de astazi si urmeaza pasii catre un univers lipsit de murdarie, pete sau depuneri.
Ce anume cauzeaza aspectul murdar al robinetelor
Robinetele care stralucesc de curatenie sunt de cele mai multe ori detaliul decisiv care separa o incapere curata de una usor cosmetizata. Cu toate acestea, bateriile chiuvetelor noastre sunt constant expuse mineralelor si altor elemente corozive din apa.
Pe lista cauzelor se regasesc:
- Petele de apa
- Acumularile de calcar
- Rugina
Cum poti scapa de petele lasate de apa
Cu exceptia cazului in care bateriile tale sanitare detin un finisaj special, precum o culoare de negru, bronz sau alb, petele lasate in urma de stropii cu formula chimica H2O reprezinta o prezenta constanta. Petele cauzate de apa sunt, de fapt, resturile de apa care stropesc dispozitivul de fixare. Uneori picaturile sunt amestecate cu sapun sau alte lotiuni de ingrijire a corpului, ceea ce face ca impactul lor sa fie mai grav. Aceste pete pot transforma un robinet de altfel stralucitor intr-unul neglijat, imbatranindu-i aspectul inainte de vreme.
Din fericire, sunt usor de curatat fara a utiliza substante chimice dure. Vei avea nevoie de sapun de vase amestecat in putina apa calduta si un burete. Cu miscari circulare, petele ar trebui sa dispara cat ai spune „Accemob”.
E bine sa eviti sa folosesti alcool, amoniac sau clor, deoarece aceste solutii vor deteriora aspectul robinetului in loc sa ajute procesul.
Cum poti scapa de acumularile calcaroase si de rugina
Mineralele dizolvate precum magneziul si calciul sunt prezente in toate apele menajere, iar anumite zone au o concentratie mai mare de minerale decat altele.
Mineralele dizolvate trec, deci, prin conducte pana ajung la robinet, si, in cazul in care esti fericitul posesor al unui filtru, acesta va impiedica scurgerea unei cantitati mai mari. Insa, pe masura ce apa se evapora, mineralele sunt lasate in urma si creeaza o acumulare.
Daca vei continua sa utilizezi dispozitivul fara a-l curata frecvent, vei avea de a face cu depuneri de calcar care reduc presiunea apei. Din fericire si acestea sunt usor de curatat, desi este posibil sa fie necesara scoaterea sau inlocuirea filtrului.
Vei avea nevoie de otet si de o punga din plastic, atunci cand incepi procesul de curatare. Otetul va ajunge in punga, punga va inghiti cu totul capul robinetului si va fi legata la capat cu un elastic. Daca vei lasa otetul sa actioneze timp de 24 de ore, e posibil ca toate problemele tale sa fie rezolvate. Mai lipseste doar sa cureti energic robinetul cu o periuta de dinti si sa il clatesti, pana poate fi folosit ca nou. In cazul in care filtrul necesita curatat, acesta poate fi, de asemenea, lasat la inmuiat in otet. In situatiile in care nu mai poate fi salvat… vesti proaste: Vei avea nevoie de unul nou!
Trebuie sa tii cont de faptul ca pana si robinetele din locuinta ta au nevoie de grija si de atentie, si ca mentinerea curata a acestora va avea numai beneficii asupra sanatatii corpului tau. Plus ca va prelungi si durata de viata a bateriei din baia sau bucataria ta.
Daca, totusi, a sosit timpul ca robinetul tau vechi sa fie schimbat, pe site-ul Accemob gasesti o multitudine de modele si variante pentru toate buzunarele.