5 sfaturi pentru protejarea locuintei in timpul redecorarii

Din cand in cand, vine acea perioada in care te bate iar gandul sa redecorezi in locuinta. Fie ca nu iti mai place culoarea peretilor din sufragerie, fie ca mobilierul s-a degradat in timp si vrei sa il inlocuiesti cu altul, renovarea implica intotdeauna dezordine si chiar murdarie in locuinta ta. Oricat te-ai chinui, nu reusesti sa pastrezi casa intacta in timp ce te ocupi de activitatile tale DIY? Nu te ingrijora, avem noi cateva trucuri in maneca, pentru a-ti face viata mai usoara. Iata, mai jos, 5 sfaturi pentru protejarea locuintei in timpul redecorarii, de la Accemob.

Acopera mobila si covoarele

Un prim pas, inainte de a te apuca de renovat, este, bineinteles, sa acoperi corpurile de mobilier si covoarele din incaperea respectiva. Poti opta atat pentru folii din plastic, cat si cearsafuri, pentru a „ascunde” obiectele pe care doresti sa le pastrezi intacte in timpul procesului. Ai grija sa nu lasi locuri descoperite, pentru a nu regreta in cazul unui potential accident. Este mai bine sa te asiguri de doua ori inainte, decat sa plangi la final, din cauza unei pete de vopsea pe canapea.

Protejeaza casa de actiunea muncitorilor

Daca in locuinta ta se desfasoara un proces ceva mai complex, care necesita actiunea unor muncitori specializati, trebuie sa iti iei cateva masuri de precautie. Ghetele murdare si covoarele nu fac casa buna impreuna! Protejeaza-ti podelele si asigura-te ca muti dulapurile sau mesele, pentru a evita riscul de a fi distruse.

Impacheteaza vesela corect

Daca urmeaza sa incepi procesul de redecorare a bucatariei, aminteste-ti faptul ca vesela se poate sparge foarte usor. De aceea, este important sa o protejezi bine, in caz de orice. Muta-le in alta incapere si asigura-te ca le ambalezi cum trebuie. Nu aseza mai multe obiecte in acelasi pachet si nu face stive prea mari cu acestea. Nu aseza obiectele din sticla unele langa altele, pentru a nu le zgaria, ciobi sau chiar sparge. Utilizeaza hartie de ziar pentru a le impacheta individual.

Protejeaza-ti mobilierul

Daca decizi sa adapostesti mobila in garaj sau in subsol, asigura-te ca o faci cum trebuie. Scoate manerele dulapurilor sau sertarelor, pentru a nu le deteriora. Daca este posibil, dezasambleaza piesele de mobilier, pentru a fi mai usor de mutat. Apeleaza la cutii din carton trainice, care sa pastreze mobilierul intact, in caz de scapare sau lovire. Nu uita sa notezi pe fiecare cutie ce anume contine, pentru siguranta. Plaseaza intotdeauna obiectele mai mari si mai grele la baza, iar pe cele mai usoare si mai fragile deasupra.

Apeleaza la locuri speciale de depozitat

Daca locuinta nu iti permite sa depozitezi mobilierul si vesela in timpul renovarii, si nu ai nici garaj, nici subsol, apeleaza la un loc special de depozitat. Cu siguranta exista in zona in care locuiesti depozite pe care le poti inchiria pentru o scurta perioada de timp. Astfel vei reusi sa te misti in voie si sa renovezi mai rapid.

La Accemob ai parte de o gama intreaga de accesorii pentru mobilier si pentru casa, perfecte in cazul in care te bate gandul sa te apuci de renovat. Intra pe site si vezi ce am adaugat in sectiunea de noutati!