5 pasi simpli pentru optimizarea spatiului din bucatarie

Bucataria este spatiul ce uneori este laborator de cooking, iar alteori devine birou sau sala de jocuri alaturi de prieteni. Aceasta este cu siguranta sufletul casei. Chiar daca ne dorim ca spatiul in care ne desfasuram activitatile cotidiene sa fie cat mai mare, uneori acest lucru este imposibil. De aceea, este important sa mergem pe ideea „Fa Rai din ce ai!”. Alege sa optimizezi in mod inteligent spatiul de care dispui, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara.

Iti propunem o serie de pasi simpli care te vor ajuta sa obtii o bucatarie spatioasa, indiferent de  dimensiunea acesteia.

1.       Dulapuri pozitionate pe verticala

O metoda din ce in ce mai intalnita in randul mobilei de bucatarie, dulapurile pozitionate pe verticala sunt varianta perfecta cand ai nevoie de spatiu. Acestea permit depozitarea in mod eficient a sticlelor, condimentelor sau orice obiect ingust. In plus, faptul ca se deschid prin glisiere verticala, te ajuta sa obtii intr-un timp scurt produsul necesar. Pentru a obtine rezultatul complet, iti recomandam cosul cromat cu gliesiere Tandem. De ce? Ei bine, acesta este usor de curatat, iar tot ceea ce vei depozita va sta aliniat perfect in pozitie verticala.

2.       Suporturi suspendate

Stim cu totii ca obiectele asezate haotic pe blatul din bucatarie creeaza impresia ca incapereea este dezordonata, chiar daca abia ai finalizat curatenia. Fie ca vorbim despre prosoapele de bucatarie sau vesela utilizata zilnic, acestea iti vor limita spatiul de desfasurare cand gatesti. O metoda ce te va ajuta sa eliberezi suprafata este reprezentata de suporturile suspendate. In prezent, gasesti variante special create pentru pahare, servetele sau vesela. De ce sa le alegi? Ei bine, cu ajutorul acestora vei avea obiectele necesare intotdeauna la indemana, iar blatul va fi curat.

3.       Cos de gunoi ascuns

Exista 2 variante de oameni: cei care tin cosul de gunoi ascuns in mobila si cei care il depoziteaza la vedere intr-un colt al camerei. Noi va recomandam prima varianta deoarece pe langa faptul ca vei economisi spatiu, sunt sanse ca a doua varianta sa vina la pachet cu miros neplacut sau aspect inestetic. In plus, spatiul destinat acestui obiect indispensabil poate fi utilizat mult mai practic cu ajutorul unei etajere pentru flori sau orice preferi. Alege un cos de gunoi cu dimensiuni cat se poate de mari, de inox, dar care sa aiba neaparat capac cu deschidere automata. Astfel, vei usura considerabil multe activitati zilnice, precum eliberearea cosului de gunoi sau depozitarea ramasitelor alimentare.

4.       Suport special pentru sticle

Fie ca vorbim despre sticlele cu ulei sau de cele cu vin, acestea sunt din ce in ce mai greu de maipulat si depozitat cand numarul acestora creste. Daca esti tipul de persoana ce detine un numar impresioant de sticle, cu siguranta ai nevoie de un spatiu destinat acestora. Un suport cromat pentru sticle in 5 randuri cu extractie totala si amortizare pe stanga va mentine in perfecta stare produsele lichide din bucataria ta. Mai mult decat atat, vei avea acces la toate produsele, astfel incat vei uita de sortarile infinite pentru a gasi produsul cautat.

5.       Dulap special pentru colturi

Concept rar intalnit in randul mobilei de bucatarie, dulapul special pentru colturi utilizeaza in mod eficient spatiul din bucataria ta. Mecanismul  cu amortizare DYNAMIC CORNER  este conceput astfel incat sa poti depozita un numar dublu de obiecte fara griji si efort. De ce? Ei bine, acest sistem permite extargerea totala a primei jumatati, pe cand cealalta jumatate ii ia locul.  Astfel, vei obtine cat ai clipi orice obiect depozitat.

Bucataria de vis poate fi obtinuta chiar si atunci cand spatiul este limitat. Speram ca sfaturile noastre pentru optimizarea spatiului din bucatarie te vor ajuta sa creezi spatiul perfect pentru nevoile si cerintele tale.