Ghidul Accemob pentru alegerea chiuvetei perfecte

Cand vine vorba de modernizarea locuintei, trebuie sa ai in vedere o sumedenie de aspecte. In special in cazul bucatariei, detaliile sunt cele care fac diferenta, transformand o incapere dintr-una inestetica, intr-una ideala. Pe langa dulapuri, rafturi, masa si aparate electrocasnice, o alta parte importanta o reprezinta chiuveta. Chiuveta bucatariei poate deveni piesa centrala de atractie din incapere, daca este aleasa in concordanta cu restul camerei. Daca nu esti inca hotarat, da-ne voie sa iti prezentam ghidul Accemob pentru alegerea chiuvetei perfecte!

Tipul de montare

In functie de tipul de montare, chiuveta pot fi:

  • Chiuveta incorporabila – acest tip de chiuveta se monteaza deasupra blatului de bucatarie. Este o optiune prietenoasa cu bugetul tau, fiind una dintre cele mai putin costisitoare. Aceasta chiuveta vine la pachet si cu un minus, si anume faptul ca apa se poate infiltra intre ea si blat, ceea ce va aduce un chin in plus in procesul de curatare.
  • Chiuveta incastrata – acest tip presupune mascarea chiuvetei in interiorul mobilierului. Poti opta pentru montare pe blat, cu marginea chiuvetei vizibila, sau pentru montarea sub blat, caz in care marginea chiuvetei nu va fi deloc vizibila. Modelul din urma necesita un blat foarte rezistent, creat din marmura sau granit.

Numarul de cuve

In functie de numarul de cuve, chiuveta poate avea:

  • O cuva – acet tip de chiuveta este compus dintr-un bazin, de dimensiuni destul de generoase, ideale in cazul in care obisnuiesti sa speli vase de dimensiuni mari
  • Doua cuve – chiuveta cu doua cuve este ideala pentru familiile care nu detin o masina de spalat vase. Poti folosi una dintre cuve pentru spalatul propriu zis al vaselor, iar cealalta pentru clatirea lor.
  • Trei cuve – un tip de chiuveta doar pentru bucatariile extrem de spatioase, cel cu trei cuve iti permite sa iti organizezi spalarea vaselor si a alimentelor dupa bunul plac, in cuve separate.

Materialul

In functie de materialul din care este confectionata, chiuveta poate fi din:

  • Inox – probabil cel mai raspandit model, chiuveta din inox este una dintre cele mai avantajoase optiuni de pe piata. Inoxul este un material rezistent la socuri, crapaturi sau pete, ideal pentru o chiuveta care urmeaza sa fie folosita intens
  • Granit – un material rezistent la temperaturi inalte, pete si zgarieturi, granitul face fata cu brio provocarilor din bucatarie. Desi ceva mai scumpa, o chiuveta din granit va arata spectaculos intr-o bucatarie modern mobilata
  • Compozit – la fel de aspectuoasa ca cea din granit, chiuveta din compozit este ceva mai ieftina, fiind realizata dintr-o combinatie de materiale, precum poliester, granit si acrilic. Si acest model este unul rezistent la actiunea factorilor externi
  • Fonta – o chiuveta din fonta are un aspect extrem de elegant, putand deveni cu usurinta piesa centrala din bucataria ta. Desi este un material extrem de rezistent, este predispus la pete sau chiar crapaturi.

Accemob iti pune la dispozitie o gama larga de chiuvete din care poti alege. Consulta-ti bugetul, fa o vizita pe site si gaseste-o pe cea perfecta pentru tine. Profita acum de ofertele si reducerile noastre, si amenajeaza-ti casa dupa bunul plac.