Alb, cu diverse decoratiuni si un finisaj dur si lucios, portelanul iti este cu siguranta cunoscut de la bibelourile bunicilor sau setul de farfurii pretioase ale mamei. Un material considerat extrem de elegant si sofisticat, portelanul a tronat pe mesele celor mai bogati, inca din cele mai vechi timpuri. Desi este intalnit cel mai adesea sub forma de vesela, in prezent, portelanul este utilizat pentru a infrumuseta si orna decoratiunile interioare. Daca esti curios in legatura cu modurile in care poti integra portelanul in amenajarile interioare, te invitam sa citesti in continuare articolul Accemob de astazi.
Portelanul
Supranumit si aur alb (Weißes Gold), portelanul este un material ceramic, alb si translucid, care se obtine prin arderea la temperaturi mari a unui mix, obtinut din combinarea cuartului, caolinului si feldspatului. Este utilizat cu preponderenta pentru fabricarea veselei, vaselor de laborator, izolatoarelor electrice si a obiectelor de decor. Acesta poate fi impartit in doua categorii: portelan moale sau portelan dur.
Portelanul a aparut in China, in urma cu aproximativ 2000 de ani in urma, ca mai apoi sa se raspandeasca si in Asia de Est, Europa si restul lumii. Datorita procedeului de creare, portelanul a fost considerat cel mai prestigios tip de ceramica, cat si pentru culoarea alba, delicatetea si rezistenta materialului.
Tipuri de portelan
Portelan dur – a fost inventat in China, dar utilizat si in Japonia, fiind cel mai calitativ tip de portelan. In Europa, cele mai vechi forme de portelan au fost produse in secolul al 18-lea, dintr-un mix de caolin si alabastru, ars la temperaturi de pana la 1400 grade Celsius. Alabastrul a fost inlocuit mai tarziu cu feldspat si cuart, materialul obtinut putand fi astfel ars la temperaturi mai joase.
Portelan moale – acesta a aparut in urma incercarilor europenilor de a reproduce portelanul de China, prin combinarea lutului si a frit-ului. Produsele rezultate din aceste materiale nu prezentau aceleasi beneficii precum portelanul original. Deoarece este ars la temperaturi mai joase, portelanul moale este mai putin rezistent decat portelanul dur.
Portelanul in amenajarile interioare
Bibelouri, vase de gatit, farfurii si diverse decoratiuni, acestea sunt formele in care portelanul este regasit cel mai adesea, in prezent. Totusi, in ultimii ani, portelanul a inceput sa atraga din nou atentia oamenilor dornici de a adauga tuse inedite in decorarea locuintelor. De exemplu, la Accemob poti gasi o serie generoasa de manere pentru mobilier, confectionate din metal si portelan. Aceste manere sunt accesibile in ceea ce priveste costurile, preturile pornind de la 7.06 lei si urcand pana la 40.20 lei, ceea ce le face potrivite pentru toate buzunarele. Mai mult, design-ul manerelor cu portelan va atrage toate privirile si va transforma o piesa banala de mobilier intr-un corp elegant si rafinat. Poti alege dintre manere din metal argintiu, auriu sau antichizat, si portelan simplu, alb sau negru, cu diverse ornamente, texte sau modele florale.
Portelanul nu inseamna doar bibelouri vechi si vesela sofisticata, ci poate constitui un material pretios, usor de integrat in aproape orice locuinta. Alege manerele Accemob cu portelan si schimba complet infatisarea mobilierului tau. Intra pe site si alege-ti preferatele!
Ghidul Accemob pentru alegerea chiuvetei perfecte
5 motive sa alegi produsele Accemob
Tot ce trebuie sa stii despre un sistem de deschidere prin apasare