Cum alegi chiuveta ideala pentru bucataria ta?

Te afli in plin proces de amenajare a bucatariei. Ai ales deja paleta de culori, mobilierul si ai in minte imaginea finala a incaperii. Tot ceea ce iti lipseste este chiuveta ideala.

Poate ca esti o mama gospodina care gateste zilnic pentru familia ei sau poate stai in bucatarie doar dimineata, la cafea. In orice caz, aspectul general al bucatariei iti poate influenta starea intr-un mod pozitiv, atunci cand aceasta arata precum in visele tale. Unul dintre cele mai importante accesorii este chiuveta. Cum o alegi pe cea ideala pentru bucataria ta?

Materialul

In functie de modul in care este amenajata bucataria ta, poti opta pentru o chiuveta clasica, sau una moderna, cu design minimalist. In orice caz, ai grija sa acorzi atentie materialului din care aceasta este confectionata. Nu iti doresti doar o chiuveta frumoasa, ci si una care sa reziste in timp. Daca gatesti constant sau speli multe vase, este necesar sa alegi un model durabil, care sa poata fi usor de curatat si intretinut.

Accemob propune chiuvetele din compozit granit. Compozitul este un material extrem de versatil, cu finisaj lucios, care respinge calcarul, murdaria sau acumularea bacteriilor, fiind extrem de apreciat de catre impatimitii curateniei. Pe langa aceasta, o chiuveta din compozit are un aspect elegant, minimalist, fiind cea mai potrivita alegere pentru o bucatarie modern renovata.  

Dimensiunile

Un alt aspect extrem de important de luat in calcul in vederea alegerii unei noi chiuvete pentru bucatarie este reprezentat de dimensiuni. Daca incaperea este una de dimensiuni reduse, iar spatiul nu este foarte ofertant, poti opta pentru o chiuveta precum cea de 480X500MM de la Accemob, ideala pentru o locuinta de tip garsoniera. Daca ai parte de un spatiu extins, alege cu incredere o chiuveta precum cea de 780X500MM, extrem de practica pentru o bucatarie mare, cu activitate intensa.

Adancimea

Ai luat vreodata in considerare adancimea unei chiuvete inainte de a o achizitiona? Daca are pur rol decorativ, probabil nu va conta pentru tine, dar daca planuiesti sa o folosesti constant, vei dori sa fii atent la acest aspect pe viitor. O chiuveta din compozit granit este mai adanca decat una clasica, ceea ce o face extrem de practica pentru spalatul vaselor inalte. Montata impreuna cu o baterie cu gat inalt, flexibil, ofera spatiu suficient pentru igienizarea oricarui tip de vesela.

Culoarea

Granitul compozit are avantajul de a putea fi personalizat in aproape orice culoare. In functie de paleta dupa care este amenajata bucataria ta, poti jongla cu nuante versatile, extrem de usor de asortat. Bej, gri, maro sau negru, ramane la latitudinea ta care nuanta este cea mai potrivita. Daca mobilierul este alb poti opta pentru o chiuveta ANGORA, iar daca incaperea este extrem de colorata, ai optiunea unei chiuvete simple, COYOTE.

Indiferent de stilul in care iti amenajezi bucataria, nu neglija alegerea chiuvetei. Ia in considerare toate detaliile, legate de model, culoare, dimensiuni sau material, pentru a fi sigur ca o alegi pe cea mai potrivita nevoilor tale. Fa o vizita site-ului Accemob si vezi daca nu cumva preferata ta se ascunde printre cele din gama noastra de chiuvete pentru bucatarie.